Kommende og afholdte aktiviteter

KONCERT I KULTURHUSET – MARJATTA BREDESHAVE
Tirsdag den 16 januar kl. 19.00
På Stevns ligger en international skole for eliten af unge talenter inden for klassisk musik, og den vækker stor international interesse. Med omtale i medier som The New York Times har 2.1 milliard verden over åbnet og læst omtale af Scandinavian Cello School. Interessen skyldes det helt særlige fokus på, at den benhårde træning til at blive topmusiker skal gå hånd i hånd med fokus på socialt samvær, naturoplevelser og god mad. Filosofien er, at det skaber bedre musikerliv og bedre musikere. I januar 2024 er Scandinavian Cello School inviteret af Wiener Philharmonikerne til at optræde til deres “81st Vienna Philharmonic Ball” i det prestigefyldte Musikverein i Wien.
Den 16 januar kl. 19.00 kommer de til Marjatta!
Billetter 100,- Tilmelding via mail: uddannelse@marjatta.dk

 

 

EVENTYRET GULDÆBLE MED SØLVBLADE

Et klassisk eventyr med en prinsesse, der er syg og skal gøres rask. Tre fattige brødre gør forsøget. Den der når igennem til slottet skal bestå en farlig masse prøver, før han kan få prinsessen. Men hjælp er at hente fra uventede steder.

På Marjatta bruger vi bevægelsesformen eurytmi, som består af gestus og bevægelser med sproglige eller musiske kvaliteter. På den måde kommer vi udenom vores beboeres forskellige talevanskeligheder, så alle kan være med i stykket på lige fod. Derfor er der en oplæser, der fortæller og siger replikkerne, mens skuespillerne udfører handlingen og de eurytmiske gestus. Det bliver levende billeder på en anden måde. Skuespillerne består af beboere med udviklingshæmning, medarbejdere og nogle børn.

MEDVIRKENDE: Beboere og medarbejdere fra Marjatta    MUSIK: Peter Fritz    KUNSTNERISK LEDELSE: Charlotte Krantz

KULTURHUSET på Bredeshave, Strandvejen 11, 4733 Tappernøje

DATOER:

30 og 31/1 kl. 19:00 (For Marjattas beboere, forældre og pårørende)

1/2 kl. 10:15 (For skoler og børnehaver)

2/2 kl. 10:30 (For Marjattas Skole og STV)

Forestillingen varer ca. 1 time

GRATIS ADGANG Tilmelding med dato nødvendig til uddannelse@marjatta.dk

JUBILÆUMSFORESTILLINGERNE ER ALLEREDE AFHOLDT

I år er det 70 år siden, at Marjatta blev grundlagt, og det fejrer vi med opførelsen af skuespillet ”Kalevala”.

Vi skaber noget magisk, når vi samles på tværs af aldersgrupper, bogrupper, medarbejdere og beboere og sammen udfolder vores kreativitet og kunstneriske evner. Marjattas beboere og medarbejdere har i flere måneder øvet på livet løs, og vi har nydt at se dem fremføre ”Kalevala” som er en stor inspirationskilde i det daglige arbejde på Marjatta

 

.   

Værker med en særlig forbindelse til Marjatta blev vist i udstillingen: Grethe Bagge & Kalevala 19. maj – 18. juni og uddybet med foredrag, recitation og musik 24. maj 2023.
Se filmen der er produceret i forbindelse med fejringen af jubilæet nedenfor: